Projectbegeleiding

 
Infra-flow begeleidt uw project van het begin tot het einde.Als u dat wenst kan Infra-flow een gedeelte van de voorbereiding, besteksfase of realisatiefase (directievoering) voor zijn rekening nemen. Het begint bij een vrijblijvend gesprek, waarbij het project met u doorgenomen wordt. Infra-flow levert u dan vrijblijvend offerte met een plan van aanpak. Infra-flow neemt als projectleider de verantwoordelijkheid van het project op zich zonder dat u als opdrachtgever de regie verliest. De projectbegeleiding kan plaats vinden op uw kantoor of op vanuit de eigen locatie van Infra-flow. Het spreekt hierbij voor zich dat er voldoende overlegmomenten zijn met u als opdrachtgever.

 

leeg

 

 

 Voorbeelden van projectbegeleiding zijn:


Ontwerpadvies

  

Hiernaast kan Infra-flow ook meer een rol langs de zijlijn van een project spelen. Infra-flow adviseert in de ontwerpfase van het project door uw ontwerp (bestrating, riolering of grondwerk) door te lopen op:

  • Uitvoerbaarheid;
  • Beheersaspecten;
  • Ontwerpnormen;
  • Geotechnische aspecten;

Infra-flow verzorgt tevens ophoogadviezen.

leeg

 

Voorbeeld van lichtgewichtconstructie met EPS tegen kelderwand aan. Advisering door Infra-flow.

 

 

Kostenbegrotingen

 
Infra-flow zet voor u niet alleen een gespecificeerde begroting op maar benoemt ook nauwkeurig de uitgangspunten waarop de kostenbegroting gebaseerd is. Tevens brengt Infra-flow de risico´s  in beeld met betrekking tot de projectbudgettering.
Komt de raming te hoog uit ? Dan adviseert Infra-flow waar mogelijkheden zijn voor bezuinigingen.
Net zo belangrijk als het vaststellen van de raming is het bewaken van het budget. Dit is bij Infra-flow in goede handen. Wijzingen welke van invloed zijn op de kosten worden direct door vertaald richting het beschikbare budget.

 

 

leeg


 

Bestekken


Voor het uitwerken van uw ontwerp richting een bestek kunt u ook bij Infra-flow terecht. Een goed bestek is maatwerk. Wij kunnen een bestek opstellen volgens de RAW-systematiek, of er kan ook een contract op gesteld worden volgens de UAV-gc. Wat het beste is hangt af van uw project. Indien we uw wensen goed in een bestek vertalen verloopt het proces ook in de uitvoering vloeiend. Het komt hierbij neer om goed te luisteren naar wat uw wensen zijn als opdrachtgever. Infra-flow heeft ervaring met de volgende besteksvormen:

  • RAW- bestek op basis van resultaatsbeschrijvingen;
  • RAW- onderhoudsbestekken op basis van open posten;
  • RAW- onderhoudsbestekken op basis van  te verwachten beeldkwaliteit;
  • Geïntegreerde UAV-gc contracten;

leeg

 

 

 

Op basis van wat uw wensen zijn en uw projectaspecten adviseert Infra-flow u bij het kiezen van de juiste besteksvorm. Dit kan op twee manieren:

  1. Infra-flow schrijft zelf het bestek;
  2. Infra-flow coördineert het schrijven van het bestek bij een derde partij;

Bij het opstellen van het bestek kan Infra-flow ook het bij behorende tekenwerk verzorgen.
Verder kan Infra-flow adviseren over de aanbestedingsstrategie. Infra-flow kent de markt en de regelgeving rond aanbestedingen. Een aanbesteding, inclusief nota van inlichtingen kan Infra-flow desgewenst ook voor u verzorgen.

 

 

Directievoering


Indien een bestek is aanbesteed en de realisatie fase breekt aan van een project, dan kan Infra-flow ook de directievoering verzorgen. Deze directievoering houdt in:

  • Dagelijks toezicht op het werk conform het bestek;
  • Coördinatie met andere partijen en belanghebbenden;
  • Beoordelen en adviseren in bestekswijzigingen;
  • Bewaken werkbudget;
  • Het houden van bouwvergaderingen, inclusief het notuleren ervan en het uitwerken van de notulen;

leeg